Toimittaja: Kari Kaulanen

Jos asia koskettaa tai kiinnostaa, lähes kaksituntisen tallenteen voi käydä katsomassa osoitteessa pello.fi.

PELLO – Pellon kunta järjesti maanantaina valtuuston iltakoulun, joka tällä kertaa oli avoin kaikille. Valtuustosalissa paikalla oli yhdeksän henkeä. Kaikilla kiinnostuneilla oli kuitenkin mahdollisuus seurata tilaisuutta ja esittää kysymyksiä netin kautta

Iltakoulun asiana oli Olosvaaran-Marjavaaran tuulivoimahanke-ehdotuksen esittely. 

Puhetta johtanut kunnanvaltuuston puheenjohtaja Antti Mäkituomas toivoi, että tilaisuudessa esitettäisiin nimenomaan kysymyksiä.

– Mielipiteitä meillä jokaisella on varmasti aivan riittämiin.

Kahden kunnan alueella

Iltakouluun osallistui etäyhteydellä Metsähallituksen tuulivoimatiimi eli Olli-Matti Tervaniemi ja Pertti Tapio. Tervaniemi korosti esittelyn aluksi, että mitään hanketta ei vielä ole, vaan kyseessä on nimenomaan ehdotus.

Kyseinen alue sijaitsee Pellon pohjoisosassa, ja pieni osa siitä on Kolarin kunnan puolella. Alue on suurimmaksi osaksi Metsähallituksen omistuksessa.

Tervaniemi sanoi, että lähtökohtana on vähintään 1,5 kilometrin matka rakennettuihin kiinteistöihin. Tärkeää on myös etäisyys voimajohtoihin. Tässä tapauksessa lähin sellainen, jonka kapasiteetti riittää, on noin 24 kilometrin päässä. Ilmajohdolla rakennettu yhteys maksaa Tervaniemen mukaan noin 150 000 euroa kilometriltä.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 8.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?