Toimittaja: Kaisu Niska

TORNIONLAAKSO – Tornionlaakson kirjaston toimipisteet niin Ylitorniolla kuin Pellossakin aloittavat toimintansa koronakaranteenin jälkeen uloslainauksella. Kirjastotoimenjohtaja Tiina Väkeväinen kertoo, että uloslainaus tarkoittaa käytännössä samanlaista noutopalvelua kuin noutoruoan suhteen on tehty.

– Kirjaston tilat ovat vielä kiinni, mutta saamme antaa aineistoa asiakkaalle noutopalveluna. Meille voi soittaa ja kertoa, mitä haluaa lainata ja me laitamme kirjat kassiin, jonka asiakas voi käydä hakemassa.

Jos asiakas ei osaa sanoa nimettyjä kirjoja, mitä haluaisi lainata, hän voi kertoa, millaista kirjallisuutta lukee. Kirjastosta voi tilata esimerkiksi ”pienen kassillisen dekkareita”, jolloin kirjaston henkilökunta valikoi dekkareita ja selvittää puhelimitse, hyväksyykö asiakas valinnat.

Kirjastoon voi myös jo palauttaa lainaamiaan kirjoja, sillä palautusluukut ovat avoinna. Väkeväinen muistuttaa, että kirjojen palautus kirjautuu koneelle viiveellä, koska kirjoille pitää tehdä erityiset puhdistus- ja desinfiointitoimet ennen niiden palautumista hyllyyn.

– Ei siis tarvitse huolestua, jos on palauttanut kirjan ja näkee verkkokirjastosta, että kirja on kirjattuna lainaksi.

Henkilökunta toivoo myös, että kirjojen palautukset keskittyisivät arkipäiviin, jolloin talossa on työntekijöitä tyhjentämässä palautuslaatikkoa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?