Toimittaja: Minna Siilasvuo

Sari Hiltunen koordinoi soittorinkiä ja osallistuu itsekin soitteluun.

PELLO – Pellon kunta on saanut runsaasti kiitosta korona-ajan käytännöstään soittaa riskiryhmään kuuluville ihmisille. Vapaaehtoisten soittorinkiin kuului alussa viisi, mutta tällä ja viime viikolla jo kahdeksan ihmistä. Kaksi jäi pois ja kaksi uutta tuli tilalle.

– Meillä on kasassa hyvä ”soittobändi” ja me puhalletaan samaan tahtiin! On tosi arvokasta, että ihmiset ovat lähteneet mukaan tällaiseen vapaaehtoistyöhön, soittorinkiä koordinoiva Sari Hiltunen kertoo.

Soittorinkiläiset pirauttavat arkisin riskiryhmiin kuuluville, lähinnä yli 70-vuotiaille kuntalaisille. Koska Pellossa on paljon ikäihmisiä, puheluita riittää soitettavaksi. Innokkaimmat rinkiläiset ovat soittaneet jopa 50–60 puhelua päivässä. Nyt menossa on jo toinen soittokierros.

– Ihmiset ovat tykänneet kauheasti ja olleet iloisia siitä, että heistä huolehditaan. Yleensä puhelun aikana kysellään kuulumisia ja puhutaan ihan arkisista asioista.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?