Toimittaja: Kaisu Niska

YLITORNIO – Niin kuin viime viikolla lehdessämme kerroimme, isojen teollisuusyritysten hankkeet ja puhelinten pirinä ovat hiljentyneet koronan vuoksi. Myös pienyrityksissä ja yhden hengen yrityksissä on koettu sama tilanne, ja ainakin joihinkin pienyrittäjiin töitten katoaminen on iskenyt todella kovasti.

Ylitorniolainen maalausalan yrittäjä kertoo tilanteestaan nimettömänä. Hänen työtilanteensa on ollut jo koko kevään hiljainen ja nyt näyttää kesäkin varsin tyhjältä.

– Yleensä tähän aikaan vuodesta on ollut kesälle tiedossa ulkomaalauksia, mutta nyt on seitsemään vuoteen ensimmäinen ja ainoa, että ei näytä olevan mitään, mies tuumaa.

Mikäli koronaepidemian leviäminen jatkuu tällaisena vielä pitkään, tilanne ei näytä hyvältä.

Miksi korona estäisi talon ulkomaalaustyöt, eihän maalarin vieressä tarvitse ulkona seistä? Mietimme tätä seikkaa hetken yhdessä, mutta emme löydä vastausta. Ehkä ihmiset eivät vain halua sopia mitään isoja remontteja ulkotiloihinkaan, kun eivät tiedä, mitä huominen kenellekin tuo.

Laitoskäynnit loppuivat

Marja-Helena Niemi Ylitornion Fysioterapiasta kertoo, että asiakasmäärä on vähentynyt ainakin puoleen normaalista. Sen lisäksi, että hoitolan asiakkaat ovat peruneet käyntejään, Niemeltä loppuivat myös kaikki eri laitoksiin suuntautuneet käynnit.

– Hoivakoteihin, päiväkoteihin ja asuntoloihin eivät saa mennä laitoksen ulkopuoliset henkilöt, joten esimerkiksi hoivakotien asukkaiden jumpat ja kuntoutukset ovat loppu, Niemi sanoo.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 8.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?