Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

PELLO – Ruska Vaateet-ompelimon yrittäjä Henna Lintulahti otti yhteyttä kuntaan tiedustellakseen, tarvitsivatko kunnan työntekijät joissakin toimipisteissä kasvosuojia. 

Kunta pyysi tarjouksen ja tilasi huomattavan määrän monikäyttöisiä kasvosuojia palveluasumisyksiköiden ja Pellon Serviisin työntekijöiden käyttöön.

Tilaus on yhdelle ompelijalle niin mittava, että Verstas Kotila Ky:n Sanna Post hyppäsi suutarin töistään ompelemaan maskeja yhdessä Lintulahden kanssa.

– Meillä on ollut jo aiemminkin hyvää yhteistyötä. Hyödynnämme nyt omia vahvuuksiamme yhteiseksi hyväksi, Lintulahti toteaa tyytyväisenä.

Heidän yhteistyötään on ehditty hämmästelläkin: he eivät pidä toisiaan kilpailijoina.

Kangasvuori ja kuminauhasykkyrä

Tilausta varten yrittäjät tilasivat 110 metriä valkoista puuvillakangasta ja hengityssuojakuitukangasta sekä lankaa suojien ompelemiseen hulppeat 30 000 metriä. Kaikki materiaalit kestävät pesun 90 asteessa, sillä suojat eivät ole kertakäyttötuotteita.

– Puuvillakankaan läpi on miellyttävä hengittää, ja se tuntuu iholla hyvältä.

Elastaanikuminauhaa tarvitaan 248 metriä. Se tuli yhtenä ”sykkyränä”. Postilla meni pitkä tovi sen selvittämiseen ja leikkaamiseen tarkoiksi 30 senttimetrin pätkiksi.

– Jos mie olisin selvittänyt sen, niin hukkapätkiä olisi tullut varmasti enemmän, Lintulahti tuumaa.

Naiset täydentävät toisiaan. Lintulahti keskittyi samaan aikaan kangasvuorin leikkaamiseen leikkurilla.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 8.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?