Toimittaja: Kaisu Niska

YLITORNIO – Miten menee ylitorniolaisilla yrityksillä koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten aikana? Kyselimme tilanteesta muutamalta isolta teollisuusyritykseltä. Yhdestä yrityksestä ei haluttu kommentoida tilannetta lehteen.

”Puhelimet eivät soi”

YBT Oy:n toimitusjohtaja Juha Alapuranen sanoo, että korona on vaikuttanut toimintaan hiljentävästi.

– Puhelimet ei soi, kaikki ovat varpaillaan ja varovaisia. Työntekijät meillä ovat vielä paikalla normaalisti, mutta erityistä hygieniaa ja huolellisuutta noudatetaan. Työntekijöiden paikalla olemista on myös porrastettu, kaikin mahdollisin tavoin on varauduttu.

– Ruotsiin on vielä joitakin toimituksia, joita yritetään toimittaa. Tavaraliikenne toimii vielä Kiirunaan, onneksi raja ei ole tavaraliikenteeltä suljettuna, Alapuranen jatkaa.

– Mutta hankkeita on laitettu jäihin ja niitä siirtyy. Siltä osin näyttää pahalta.

Mahdollisista lomautuksista Alapuranen ei vielä osaa sanoa, koska kaikki riippuu siitä, miten tilanne jatkuu.

YBT:n liikevaihdosta keskimäärin puolet tulee Ruotsin hankkeista, tällä hetkellä Kiirunan työmaasta.

Tilauksia peruuntui

VEEN Watersin Kopanmäen tehtaan johtaja Hanna Ojanperä vastaa, että koronatilanne koskettaa yhtiötä selkeästikin.

– Meiltä jäivät tammikuussa kaikki Aasian tilaukset saamatta. Niitä oli sovittu, mutta ne peruuntuivat koronan alkaessa levitä. Tällä hetkellä on muutama tilaus Lähi-Itään, mutta varmaankin toukokuussa hiljenee entisestään, Ojanperä sanoo.

VEEN Watersin kohteita Aasiassa ovat Macao, Hong Kong sekä myös koko Kiinan alue, joihin on mennyt sekä lähdevettä että kivennäisvettä. Tällä hetkellä kuitenkin ravintolat ympäri maailman ovat suljettuina eikä niihin osteta esimerkiksi juomamixereitä, jotka ovat yhtiön uusin aluevaltaus.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 11.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?