Toimittaja: Kaisu Niska

YLITORNIO – Kolme ylitorniolaista yritystä on saanut Business Finlandilta täyden 100 000 euron koronatuen liiketoiminnan kehittämiseen toiminnan häiriötilassa. Täyden tuen kehittämisrahoituksena ovat saaneet Tele-Kaluste Oy, Lomakeskus Karemajat sekä Ravintola Väylä Oy. Myös VEEN Waters Finland Oy on saanut lähes sadan tuhannen euron koronatuen niin ikään kehittämisrahoituksena ja lisäksi yksi yritys on saanut pienemmän tuen esiselvitysrahoituksena. 

Mika Vanhapiha Tele-Kalusteesta kertoo, että saadun tuen avulla yritys on aloittamassa projektia, jonka tavoitteena on kehittää toimintaa ja luoda lisää työpaikkojakin.

– Tietysti tuki auttaa myös tässä tilanteessa, kun huonekalujen myynti on loppunut jo miltei kokonaan. Mutta nyt tehdään töitä sen eteen, että kaikki hommat suunnitelmissa jäsentyvät. Se on meillä noin vuoden projekti.

– Saatu tukiraha menee kuitenkin pääsääntöisesti palkkoihin ja ostopalveluihin, joten se jää aika tarkasti tälle kylälle, Vanhapiha toteaa.

Kevään ja kesän varaukset peruuntuivat

Heikki Alatulkkila Lomakeskus Karemajoilta kertoo, että kaikki lomakeskukseen jo varatut tilaisuudet ja varaukset peruuntuivat maaliskuusta heinäkuun loppuun saakka.

– Nyt saadun kehittämistuen turvin haemme uusia asiakasryhmiä majoitus- ja ravitsemuspalveluihin, kehitämme kokouspalveluita ja koetamme hankkia pitkäaikaisia asiakassuhteita muun muassa keikkatyöntekijöistä, jotta majoitukseen tulisi pitkäaikaista käyttöä.

– Projektina tämä kestää 22.3.2021 saakka. Business Finlandilla on koko ajan seuranta, ja meidän pitää raportoida säännöllisesti ja vasta loppuraportin jälkeen saa loppusumman tuesta.

Alatulkkila kiittää Ylitornion kunnan yrityspalvelua ja yritysneuvoja Toni Kraataria, joka antoi suurta apua muun muassa tukihakemuksen tekemisessä.

Karemajojen asiakaskunta on talvisin pääasiassa ulkomaisia turisteja ja kesällä suomalaisia matkailijoita, mutta tulevalle kesälle ei matkailijoita ole vielä luvassa mistään.

– Syksyyn saakka mennään nyt uutta kehitellen ja paikkoja parannellen, Heikki Alatulkkila sanoo.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?