Toimittaja: Kari Kaulanen

TORNIONLAAKSO – Pellon Kehitys Oy ja Ylitornion yrityspalvelu tiedottavat, että yksinyrittäjän avustuksen haku on nyt avoinna.

Hakuaikaa on elokuun loppuun saakka tai siihen saakka, että kunnille myönnetty määräraha on käytetty.

Hakulomakkeet ja ohjeet löytyvät osoitteessa pellonkehitys.fi ja ylitornio.fi.

Toni Kraatari Ylitornion yrityspalvelusta kehottaa yrittäjiä lukemaan huolellisesti Työ- ja elinkeinoministeriön kysymykset ja vastaukset koronasta ja yksinyrittäjistä osoitteessa tem.fi.

Yritysapalvelut toinivat hakemusten käsittelyvaiheessa päätösten valmistelijoina ja käyvät läpi kaikki hakemukset sekä auttavat hakemukseen liittyvissä kysymyksissä. Tuen suuruus on 2000 euroa.

Kraatari kehottaa yrittäjiä hankkimaan ennen hakemuksen jättämistä seuraavat liitteet, joiden tulee oilla pdf-muodossa:

• Tilinpäätös 2019 (viimeisin tilinpäätös) tai veroilmoitus 2019 (viimeisin veroilmoitus)

• Kirjanpitäjän dokumentti sen todentamiseksi, miten myynti on laskenut ja kustannusten taso säilynyt kriisin aikana

• Verovelkatodistus, jonka voi hakea ja tallentaa pdf-tiedostona Oma Vero -palvelusta Verohallinnon sivuilta osoitteessa vero.fi.

Mahdollisuus työttömyyturvaan

Yrittäjä voi hakea myös työttömyysturvaa. Se edellyttää työnhakijaksi ilmoittautumista, mikä käsittelyn nopeuttamiseksi kannattaa tehdä sähköisesti te-palvelut.fi-sivuston Oma asioinnin kautta.

Korvausta voi saada, kun yrityksen työmäärä on koronapandemian vuoksi vähentynyt niin, että se ei työllistä enää kokoaikaisesti tai kun yrittäjän tulot laskevat alle 1089,17 euron.

Yrittäjien työmarkkinatuki on 724 euroa kuukaudessa.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?