Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

PELLO – Virusepidemian vuoksi monitoimitalo Meän Opinahjon harjannostajaisjuhla jouduttiin viime kuussa perumaan. Se ei kuitenkaan ole vienyt henkilökunnalta intoa suunnitella toimintaa uuteen rakennukseen. Nyt rakennetaan nimenomaan yhteistä taloa. 

– Haemme juuri sitä henkeä tulevaan toimintaan kautta linjan, Pellon sivistysjohtaja Mari-Annika Hemmi kertoo innoissaan.

Hyvän kasvun polku

Monitoimitalo eli Meän Opinahjo kokoaa yhteen lapset ja nuoret varhaiskasvatuksesta lukioikäisiin.

Toiminnan ydin koostuu varhaiskasvatuksesta ja koulusta, mutta sinne tullaan linkittämään muutakin toimintaa.

Hyvän kasvun polku kattaa kunnan sivistystoimen koko toimintakentän. Sen keskeinen tavoite on kehittää ja organisoida lasten ja nuorten hyvinvointia, kasvua ja oppimista tukevia palveluita. Tarkoituksena on, että palvelut tuodaan mahdollisimman lähelle osaksi lasten ja nuorten arkea.

– Se on ihana ajatus. Kun olemme saman katon alla, eri toimijat ovat fyysisesti lähempänä. Vuorovaikutteisuus arjessa lisääntyy eri ikäluokkien, henkilökunnan ja eri toimijoiden välillä.

Sivistystoimi tulee järjestämään henkilökunnalle, huoltajille ja oppilaille kyselyn, jossa kartoitetaan eri ryhmien ajatuksia ja ideoita yhteisen talon suhteen.

– Me haluamme kerätä kaikilta palautetta ja kehittää tulevaa toimintaa kyselyiden perusteella.

Uudenlaiset oppimistilat

Koulutyö ja oppiminen eivät nykyisin rajaudu luokkahuoneisiin. Meän Opinahjon suunnittelussa on kiinnitetty huomiota muunneltaviin opetustiloihin. Kalustamisella pyritään luomaan helposti muuntautuvia oppimisympäristöjä.

– Oppilaat ja opettajat voivat levittäytyä luokkahuoneiden ulkopuolelle joko talon sisälle tai sen lähiympäristöönkin.

Koska harjannostajaisjuhla siirtyi, henkilökunta ei vielä ole päässyt tutustumiskierrokselle taloon.

– Olisi ollut herkullinen tilanne, jos he olisivat voineet tutustua siihen jo nyt. Ajatukset olisivat varmasti lähteneet lentoon.

Hemmi kuitenkin iloitsee, sillä henkilöstön keskuudesta nousee kaiken aikaa ideoita ja kehitysajatuksia. Meän Opinahjo on jo nyt lunastamassa siihen kohdistettuja odotuksia.

Anna-Maria Vainionpää

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?