Toimittaja: Pasi Romakkaniemi

SIRKKAKOSKI – Nahka on aina ollut arvostettu ja kysytty materiaali. Nykypäivänä ehkä entistä enemmän, kun ihmiset alkavat havahtua kertakäyttötuotteiden ja kerskakulutuksen seurauksiin.

Nahasta valmistetut tuotteet eivät koskaan ole edullisia, varsinkaan jos ne ovat alusta loppuun saakka käsityönä tehtyjä. Vastaavasti monet nahasta valmistetut tuotteet kestävät hyvin hoidettuina jopa vuosikymmeniä.

Hevostenhoitajasta suutariksi

Sanna Postille nahka on tuttu ja rakas materiaali, joka taipuu hänen käsissään moneksi. Hevosten hoitajaksi kouluttautunut Post halusi laajentaa osaamistaan ja lähti valjasseppäkoulutukseen, käsityöt kun olivat aina kiinnostaneet häntä.

Suutarin opinnot olivat luonnollinen jatke aiemmalle koulutukselle ja kun yrittäjyys ei pelottanut, aloitti Verstas Kotila Ky vuosi sitten toimintansa Sirkkakoskella. Post tekee nahasta lähes kaiken minkä asiakas vain haluaa.

Parasta on että asiakas voi vaikuttaa tuotteensa malliin, kokoon, väriin, yksityiskohtiin – lähestulkoon mihin tahansa. Yhden hänen suurimmista asiakaskunnistaan muodostavat metsästäjät. Kenellepä nahasta valmistetut tuotteet sopisivatkaan paremmin.

Lue koko juttu Meän Tornionlaaksosta sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?