Toimittaja: Kaisu Niska

YLITORNIO – Ylitornion yhteiskoulun lukio on mukana vantaalaisen Kauppiaiden Kauppaoppilaitos Mercurian koordinoimassa Nordplus Junior -hankkeessa #RoboticsBeyondBorders. Ylitornion lisäksi hankkeeseen osallistuvat Tallinnan ammatillinen oppilaitos sekä Køgen kauppaoppilaitos Tanskasta.

Viime viikolla Ylitornion lukiolla pidetyssä työpajassa oli mukana 45 opiskelijaa; 15 Tanskasta, 15 Virosta ja 15 Suomesta. Suomalaisista seitsemän nuorta oli Vantaalta ja kahdeksan Ylitorniolta.

Projektissa oli mukana myös kahdeksan opettajaa, pääopettajana Mercurian Hannu Köngäs, joka oli tehnyt nuorille ennen työpajaviikkoa läpikäydyn verkkokurssin.

Työpajaviikolla nuoret koodasivat lukiolla robotteja. Projektipäällikkö Hilla Helasaari Mercuriasta kertoo, että nuoret ”sotkettiin” kahdeksaan ryhmään siten, että kaikissa oli henkilöitä kaikilta osanottajakouluilta.

– Tämän jälkeen me jatketaan hanketta syksyllä, jolloin meille tulee uudet opiskelijat kussakin koulussa ja joulukuussa menemme Tallinnaan ja olemme siellä viikon samalla tavalla kuin on oltu täällä. Tallinnassa on silloin myös robotiikkamessut ja voi olla, että me osallistumme siellä jopa robotiikkakilpailuun, Hilla Helasaari arvelee.

Kurssin viimeinen osuus on keväällä 2021, jolloin työpajaviikko pidetään Tanskassa. Kaiken kaikkiaan kurssille pääsee siis osallistumaan kolme kertaa 45 oppilasta.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?