Toimittaja: Kaisu Niska

Hevoset vetivät lapsia luokseen myös lepotauon aikana.

KAULIRANTA – Kaulirannan kyläyhdistyksen järjestämässä laskiaisriehassa oli vilskettä ja laskiaistunnelmaa, kun väki kokoontui yhteen laskiaissunnuntaina kauniissa auringonpaisteessa. Grillimakkara tuoksui, nuotio lämmitti, lapset kiljuivat ilosta ja rekiajelua oli tarjolla jopa kahdella kyydillä. Esa Helaakoski ajelutti ihmisiä kahden hevosen valjakolla ja Mauri Niva yhdellä hevosella. Hevoset kiinnostivat ihmisiä myös tauoilla, jolloin niitä tultiin puhuttelemaan ja taputtelemaan.

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Esa Rantakeisu kertoi, että lapsille oli järjestetty tapahtuman aluksi oikein olympiakisat, joissa lajeina olivat mölkky, pallonheitto, kettinginheitto ja tikka. Aikuisetkin saivat tietysti osallistua, ja osallistuivatkin, olympialajeihin.

Pulkkamäki ei kuulunut olympialajeihin, mutta pulkkamäkeenkin lapset kyllä pääsivät, sillä monitoimitalon vierelle oli kasattu todella korkea lumivuori, josta sai hyvät vauhdit alas.

– Seuraava kylätapahtuma meillä on sitten vappuna, Rantakeisu totesi ja naurahti perään, että he katselevat nyt tarkkaan, missä talossa verhot eivät vaihdu.

– Ei vaiskaan, yksi jo kauan autiona ollut talo on suunnitelmissa polttaa. 

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 15.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?