Toimittaja: Minna Siilasvuo

Presidentti Tarja Halonen jakoi Arjen turvaaja -palkinnon Pekka Salmiselle. Salaado Qasim (keskellä) sai kunniamaininnan. Kuva Eero Ylitalo.

PELLO – Eläinlääkäri Pekka Salminen sai tänään, 12.2., vuoden 2020 Arjen turvaaja -palkinnon. Samalla palkittiin osastonhoitaja Anne Niemi Valkeakoskelta ja erityisopetuksen lehtori Hanna Rapatti Hollolasta. Salaado Qasim Vantaalta sai kunniamaininnan.

Presidentti Tarja Halonen jakoi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön palkinnot KAKSin 30-vuotisjuhlaseminaarissa Helsingissä. Palkintoon kuuluu 2500 euron stipendi ja Matti Peltokankaan Arjen turvaaja -veistos.

Palkitsemisperusteiden mukaan Pekka Salminen on paitsi taitava ammattilainen, myös tunnettu hyväntekijä koko Tornionlaaksossa molemmin puolin valtakunnanrajaa. Koiruus ei tunne rajoja: Pekka hoitaa eläimiä ja erityisesti koiria myös Ruotsin puolella.

Pekka Salmisen ansiolistalle voidaan lukea myös talkoovoimin rakennettu Rohki-halli, joka palvelee seutukunnan asukkaita muun muassa koiraharrastus- ja näyttelytilana, liikuntatilana, jousiampujien talviharjoittelupaikkana sekä konserttien, tanssien ja teatteriesitysten järjestämispaikkana.

Pekka Salminen on ollut myös perustamassa Pappilanpuisto Pyrevä -säätiötä, joka otti vastuulleen rakentaa Pellon kuntakeskukseen Pyrevä-puiston, joka on kaikenikäisten kohtaamispaikka ja kesäisten konserttien viehättävä ympäristö.

Omalla esimerkillään Pekka Salminen on innostanut pellolaisia tarttumaan talkootyöhön yhteiseksi hyväksi.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?