Toimittaja: Kaisu Niska

Lunta tuiskuttaa tuulen mukana, mutta laavun suojissa voi lämmitellä.

AAVASAKSA – Aavasaksan laskettelurinteiden kevätkausi avattiin virallisesti viime lauantaina, vaikka rinteillä on jo muutama viikko lasketeltukin. Näin tehtiin, koska haluttiin varmistaa, että avajaispäivänä todellakin pystytään laskettelemaan.

Vuosi sitten rinteiden avausta jouduttiin siirtämään parikin kertaa, koska rinteillä ei ollut vielä tarpeeksi lunta.

Nyt oli lunta, eikä pakkanenkaan paukkunut liian kovasti. Asteita oli vain kymmenkunta, mutta ainakin lastensa kanssa paikan päälle tulleet aikuiset olivat sitä mieltä, että ilma oli melko kylmä.

Ja olihan se, sillä tuuli puhalsi kasvoille lumituiskua ja kosteus tunki vaatteiden alle.

Lapsilla ja nuorilla oli kuitenkin mukavaa. Mattohissi oli ahkerassa käytössä perheen pienimpien kanssa ja donitseilla laskettiin vauhdikkaasti.

Ajanlaskukilpailukin kiinnosti sekä lapsia että vanhempia, ja kaikenlaisia muitakin kilpailuja päivän mittaan järjestettiin.

Päivän ”tiskijukkana” toimi Sami Pilvilä, jolla oli mukanaan kaverinsa Tuomas Julku. 

Pilvilä kertoi jutustelun lomassa muun muassa netissä olevasta Aavasaksan rinteiden nimikilpailusta, joka avattiin juuri viikonloppuna. Nimikilpailu jatkuu maaliskuun 22. päivään saakka ja rinteiden nimet julkistetaan 28.3. jolloin rinteitä isännöi Kalle Palander.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?