Toimittaja: Minna Siilasvuo

Sinikka Ylitalo etsii työttömille ja alanvaihtajille uusia polkuja työelämään.

TORNIONLAAKSO – Miten työ ja tekijä saadaan kohtaamaan osa-aikaisten työmahdollisuuksien matkailussa ja sen lähialoilla eli kauppa-, metsä-, kuljetus-, logistiikka-, kiinteistönhuolto- ja rakennusaloilla?

Sitä pulmaa selvittelee Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappian sekä Pellon ja Muonion kuntien yhteinen ESR-rahoitteinen hanke Matkailun verkostomainen oppimiskenttä länsirajalla. Hankkeessa ovat mukana myös ELY-keskus ja Pellon Kehitys Oy.

Nimihirviöstä huolimatta hankkeella tavoitellaan varsin yksinkertaisia ja selkeitä asioita. Hankkeen tarkoituksena on lisätä osaavan työvoiman saantia matkailuun ja sitä tukeville aloille.

– Periaatteessa se kattaa kaiken – kaikkihan täällä ovat matkailua tukevia aloja. Pyrimme luomaan yhteistyöverkostoja niiden yrittäjien kesken, joilla on tarvetta sesonkityöntekijöille. Esimerkiksi kalastusopas voisi saada talveksi töitä rinnetyöntekijänä, hankkeen aktivointikoordinaattori Sinikka Ylitalo kertoo.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 15.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?