Toimittaja: Kaisu Niska

Antero Leukumaa ja Jarmo Jaako saivat tilaisuuden jälkeen vastattavakseen vielä runsaasti kysymyksiä, joita ei ollut esitetty varsinaisen tilaisuuden aikana.

YLITORNIO – Noin 50 kuntalaista oli tullut kuulemaan Antero Leukumaan ja Jarmo Jaakon pitämää tiedotustilaisuutta yksityistieasioista. Uusi yksityistielaki astui voimaan 1.1.2019 ja toi useita muutoksia yksityisteiden tiekuntien toimintaan.

Vanha laki oli ollut voimassa jo 55 vuotta ja siihen oli ehditty tekemään vuosien saatossa lähes 30 muutosta. Uusi laki on vanhaan verrattuna luettavuudeltaan hyvin selkeä.

Antero Leukumaa esitteli uuden yksityistielain aloittaen käsitteistä, muun muassa mikä on yksityistie. Se on tie, joka palvelee yksityistä liikennetarvetta. Siihen kohdistuu rasitteena vähintään yhden kiinteistön hyväksi käytettävä tieoikeus.

Tieoikeus merkitsee oikeutta käyttää toisen kiinteistön aluetta pysyvästi kulkuyhteyttä varten. Tieoikeutta on käytettävä siten, ettei siitä aiheudu tielle tai millekään kiinteistölle tarpeetonta haittaa.

Tieoikeutta käyttävät ovat tieosakkaita, jotka puolestaan muodostavat tiekunnan.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?