Toimittaja: Kari Kaulanen

Sulon puoliso Nanni Saukkoriipi sai kukat Kyösti Satokankaalta ja Tuomo Korteniemeltä. Mukana myös Sulon ja Nannin Pirjo-tytär.

KOLARI – ”Sulo Saukkoriipi on hyvä esimerkki siitä, miten varttunutkin ihminen pystyy määrätietoisella harjoittelulla ja koulutuksella kirjoittamaan vaikka trilogian”, Kolarin kirjastonjohtaja Kyösti Satokangas sanoi toivottaessaan yleisön tervetulleeksi viime kesänä kuolleen Sulo Saukkoriipin muistoseminaariin.

Seminaarin olivat järjestäneet yhdessä Väyläkirjat, Kolarin kirjasto- ja kulttuuritoimi sekä Lapin Kirjallisuusseura.

Metsä- ja konetöissä

Sulo Saukkoriipin sukujuuret olivat Matinlompolossa ja Pasmajärvellä.

– Sulo syntyi 5.9.1939 Konttajärvellä Hilja ja Iitori Saukkoriipin kahdeksanlapsiseen perheeseen, kustantaja Tuomo Korteniemi kertoi.

Sotavuodet ja jälleenrakennusaika leimasivat Sulon lapsuutta ja kouluvuosia, vaikka Konttajärvi säilyikin sodan tuhoilta.

Jatkokoulun jälkeen edessä olivat savotat. Lapissa riitti työmaita, ja Sulokin kävi traktoreineen muun muassa korjaamassa puuta Lokan tekoaltaan tieltä.

Eräällä työmaalla Sulo tärveli kätensä, mikä muutti hänen työelämänsä suunnan. Hän kouluttautui koneistajaksi. Työpaikka löytyi Äkäsjokisuun kalkkikaivokselta. Kun kaivos loppui, Sulo työskenteli sen jälkeen perustetussa konepajayrityksessä.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 12.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?