Toimittaja: Minna Siilasvuo

RITAVALKEA – Länsi-Lapissa viime viikonloppuna kisattu pitkän matkan Lapland Quest -koiravaljakkokilpailu järjestettiin vasta toista kertaa, mutta se houkutteli jo nyt mukaan yli 30 valjakkoa 11 eri maasta.

Muutama vuosi sitten Juho Ylipiessa, Heikki Rontti, Juha Hokka ja Riku Setälä alkoivat suunnitella koiravaljakkokisaa Länsi-Lappiin. Kun Nuottavaarassa oli jo valmis 30 kilometrin reitti valjakkoajoa varten, kyläläiset oli helppo innostaa hankeeseen mukaan.

– Kilpailun avulla reitillekin saatiin enemmän näkyvyyttä. Tänä vuonna saatiin sitten ensimmäistä kertaa kirimaali Pelloon. Parasta oli, että kun otettiin yhteyttä Pellon kuntaan ja Kari Mäkeen, kaikki olivat heti valmiita osallistumaan ja panivat hihat heilumaan. Tämä yhdistää kyliä ja kuntia, Juho Ylipiessa totesi.

Ritavalkeallekin oli kerääntynyt kohtalaisen suuri joukko yleisöä seuraamaan valjakoitten tuloa ja koirien lepohetkeä sankkaa lumipyryä ja hyytävää tuulta uhmaten.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?