Toimittaja: Kaisu Niska

Entinen huippujääkiekkoilija Marko Jantunen kertoi rehellisesti ja koskettavasti elämänsä vaiheista ja huumehelvetistä, johon hän ajautui.

YLITORNIO – Reilusti yli sata henkeä oli tullut Ylitornion kunnan järjestämään päihderiippuvuustapahtumaan, jossa Avominne-klinikoiden perustaja, toimitusjohtaja Mika Arramies, psykiatrinen sairaanhoitaja Hannele Kejonen ja entinen huippujääkiekkoilija Marko Jantunen kertoivat tietoa ja kokemusta niin päihde- kuin myös läheisriippuvuudesta ja siitä, miten nämä näkyvät yksilön ja perheen elämässä sekä työelämässä.

Aikaisemmin päivällä Marko Jantunen oli pitänyt kaksi eri tilaisuutta Ainiovaaran peruskoululla, jossa 5.–9.-luokkalaiset olivat saaneet kuulla hänen rankan tarinansa. Tilaisuuksissa oli ollut myös lukiolaisia sekä opettajia.

Illan yleisötilaisuuden avasi vs. sivistysjohtaja Hanna Lintupuro. Hän kertoi, että tilaisuus järjestettiin syksyn kouluterveyskyselyn perusteella.

– Ylitornion osalta kyselyssä oli lukuisia ilonaiheita, mutta samalla tulokset yllättivät vakavalla sanomalla. Valtaosa nuoristamme voi hyvin, mutta osa ei. Huolta heräsi päihteiden käytöstä ja päihteisiin suhtautumisesta.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?