Toimittaja: Kaisu Niska

Terttu Sandqvist ja pöydällinen hänen tekemiään upeita hopeakoruja sekä muita käsitöitä.

KAINUUNKYLÄ – Aikoinaan Karungista rakkauden perässä Ylitorniolle Kainuunkylään muuttanut Terttu Sandqvist on kerännyt keittiön pöydälle melkoisen määrän erilaisia käsitöitään. Pöydällä hohtavat hopea ja posliini, mutta mukana on myös erilaisia virkattuja töitä, pannulappuja, tonttuja, enkeleitä, pullopiiloja, avaimenpidikkeitä ja – vaikka mitä. Tertun tekemiä tiffanytöitä on ikkunoiden edessä ja katossa. Seinillä on myös posliinille tehtyjä tauluja.

– Mie olen tämmönen istuva porvari, Terttu naurahtaa ja kertoo joutuneensa jäämään vuonna 2003 eläkkeelle vammautumisen vuoksi.

Posliinia, lasia ja hopeaa

Jo ennen eläkkeelle jäämistään Terttu oli harrastanut posliininmaalausta, mutta vapaa-ajan lisäännyttyä käsityöharrastus lisääntyi ja laajeni. Kotona tehtyjen askartelujen ja virkkauksen lisäksi mukaan tuli lasimaalaus ja tiffanytyöt sekä viimeisimpänä hopeatyöt.

Nykyään Terttu käy ahkerasti hopeatyökursseilla. Haastattelua edeltävänä päivänä hän oli kurssilla Mellakoskella.

– Meillä on aivan ihanat opettajat niin hopea- kuin posliinityökursseilla, idearikkaita ja luovia, Terttu kiittää.

Hän nauttii kursseilla käymisestä ja uuden oppimisesta, mitä kaikesta tähän mennessä opitusta huolimatta edelleen riittää.

– Jos ei olisi käsillä osaamista ja näitä harrastuksia, ei tulisi mistään mitään, hän sanoo.

Aikaa olisi aivan liikaa. Hän kyllä hoitaa huushollinsa, tekee ruokaa ja leipookin useasti, mutta ei se riittäisi täyttämään päiviä, eikä varsinkaan pitämään mieltä virkeänä ja iloisena.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehden sivulta 9.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?