Toimittaja: Minna Siilasvuo, kuvat Kari Kaulanen

Ritavalkealla lomailevat belgialaiset Jaime Lafritte, Audrey Fabel (oikealla), Sarah van Hollebeke (keskellä), Nicolas Simon ja Julien van Hollebeke viettivät uudenvuoden aattoiltaa Valkea Lodgessa hiipuvan takkatulen ääressä.

RITAVALKEA – Ritavalkean uusi vuosi kokosi Valkeajärven ympäristöön ja vaaran rinteille mukavasti väkeä. Ainakin nuorin osa uudenvuoden viettäjistä antoi kyytiä vanhalle vuodelle laskettelurinteessä niin että suhina kävi.

Autonkuljettajiksi värvätyt vanhemmat kuluttivat odotusaikansa nääntyneinä joko rinteessä tai rinnekahvilassa, sillä innokkaimmat laskijat aloittivat jo päivämäessä, kävivät välillä kotona syömässä ja tulivat takaisin yömäkeen. Eikä puhettakaan, että kotiin olisi lähdetty ennen yhtä!

Rantasaunan liepeillä viihtyivät hitaamman menon ystävät. Rohkeimmat pujahtivat leppoisista löylyistä hyiseen avantoon, ja yllättävän monet tähyilivät näyttävää ilotulitusta avannosta käsin.

Valkea Arctic Experience sponsoroi komean ilotulituksen, jonka toteutti Nuorten työpaja Kari Mäen johdolla.

Matkailijoiden juhlaa

Valkea Lodgessa kävi illan aikana kuhina. Talo on täynnä turisteja, lähinnä Keski-Euroopasta.

– Uudenvuoden illalliselle olisi ollut kysyntää, mutta meillä ei ollut mahdollisuutta järjestää sellaista muille kuin omille asukkaille, yrittäjä Antti-Pekka Palokangas kertoi.

Ritavalkean alue on nykyään täynnä toimintaa, ja tulevaisuuskin näyttää hyvältä.

– Palaavien asiakkaiden määrä lisääntyy koko ajan, ja paljon tulee myös sellaisia uusia asiakkaita, jotka ovat entisten tuttuja tai sukulaisia.

Varsinaista juhlaa puheineen Ritavalkealla ei järjestetty, koska sellaiselle ei näytä olevan tarvetta. Antti-Pekka Palokangas totesi, että uudenvuoden juhlinta näyttää olevan muuttumassa.

– Uudenvuoden juhlinta näyttää kääntyvän samaan suuntaan kuin juhannuksen: juhlaa vietetään entistä useammin omalla porukalla esimerkiksi jossakin mökillä.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?