Toimittaja: Kaisu Niska

YLITORNIO – Vuoden pimeimpään aikaan moni viherpeukalo huomaa kauhukseen, että kodin viherkasvit tai kukkivat kukat ovat alkaneet kärsiä jostakin. Ilmeisin syy on tietenkin valon puute, mutta kasvit voivat kärsiä myös huoneilman kuivuudesta tai hoitajansa liiallisesta hoivasta.

Mitä pitäisi tehdä ja millä tavalla innokas viherkasviharrastaja voi hoitaa kasvejaan liikaa?

– Talvisaikaan kukat tarvitsevat vähemmän kastelua ja moni tappaakin kukkansa liialla kastelulla, Heidi Räsänen Ylitornion Hautaus- ja kukkapalvelusta sanoo.

Talvikaudella kasveja ei tarvitse myöskään yleensä lannoittaa.

– Talvikausi on kukille lepokausi. Maaliskuun alkupuolelta lähtien voi alkaa multia vaihtamaan ja sitten pikkuhiljaa lannottamaan ja kastelemaan enemmän ja siitä ne kasvit alkavat valoa kohden elpymään, Heidi sanoo.

Heidi sanoo, ettei tarvitse olla huolissaan, vaikka kukka näyttäisi täysin kuihtuneelta ja kuolleelta, lehdettömältä, se kyllä saattaa valon lisääntyessä elpyä.

Entä jos on mennyt istuttamaan kasvin pistokkaat myöhään syksyllä tai alkutalvesta, onko peli menetetty, pysyykö kasvi hengissä?

– Kyllä pysyy, jos siinä on ollut hyvät juuret istutettaessa, Heidi vakuuttaa.

– Mutta liian isoon ruukkuun ei kannata istuttaa, siitä kasvi voi kärsiä.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?