Toimittaja: Kaisu Niska

Valon Sävelen laulajien ääni soi kirkkokonsertissa kuin enkelten laulu ikään, puhtaana ja kirkkaana. Kuvassa tenorit ja bassot.

YLITORNIO – Joulukuun alussa saatiin Ylitornion kirkossa nauttia jälleen Valon Sävel -lauluyhtyeen taitavasta laulannasta ja kauniista joululauluista. Yhtyeeseen kuuluu 13 ylitorniolaista musiikin harrastajaa, joiden johtajana on alusta alkaen toiminut Pekka Pyykönen.

Valon Sävel on ollut kasassa nyt nelisen vuotta.

Yhtyeessä laulavat sopraanot Hanna Hiltunen, Anne Korva, Taija Alapuranen ja Leena Salminen, bassot Matti Björninen, Sulo Pajuniemi ja Seppo Matila, altot Kati Välimaa, Mari Sandqvist, Ritva Eronen ja Minna Rantasaari sekä tenorit Kimmo Salmi ja Ilkka Korva.

Konsertissa kuultiin sekä vanhaa että uuden ajan joulumusiikkia. Ensimmäiseksi hiljennyttiin tunnelmoimaan Petri Laaksosen Huurteiseen metsään, ja sen jälkeen seurasi Gustaf Nordqvistin Joulu, loisteesi luo. Sen jälkeen kuultiin keskiaikainen sävelmä Oi saavu jo, Immanuel.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 22.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?