Toimittaja: Minna Siilasvuo

Joulupukki kuunteli lasten mietteitä.

RITAVALKEA – Pellon Latu ja polku järjesti sunnuntaina tutuksi käyneeseen tapaan Ritavalkealla tonttupolun lapsille ja lapsenmielisille. Lumisessa metsässä seikkailleet vieraat pääsivät näkemään tonttuja monenlaisissa puuhissa, mutta metsän kätköissä vaelsi myös Lucia-neito kynttilöineen.

Salaperäisten tonttujen ja metsän eläinten lisäksi tonttupolulla seikkaili ihka oikea koira, jota sai rapsutella ja jonka korvaan saattoi halutessaan kuiskia salaisuuksia ja lahjatoiveita. Ne menivät perille yhtä varmasti kuin kirjeet.

Kun polku oli kuljettu, tonttujen kanssa leikitty ja joulupuurot ja piparit nautittu, oli edessä vielä yksi yllätys: itse joulupukki istuskeli odottamassa lapsivieraita. Lapset saivat myös mukaansa ennakkolahjan.

Joulupukin mielestä Ritavalkea on mainio paikka tonttupolulle, sillä siellä pääsee helposti suoraan metsään. Lisäksi siellä on laavu nuotiotulia varten ja parkkipaikka niille, joilla ei ole porokyytiä omasta takaa.

– Tänä vuonna kaukaisimmat kävijät taisivat olla Costa Ricasta. Nelihenkinen perhe oli toista kertaa Suomessa, mutta ensimmäistä kertaa jouluna. He olivat innoissaan tonttupolusta.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?