Toimittaja: Kaisu Niska

Meän Opistolla maahanmuuttajaopiskelijat olivat pistäneet pöydän koreaksi ja tarjosivat ruokaa ystävilleen.

YLITORNIO – Ylitorniolle viime vuosien aikana vastaanotetut kiintiöpakolaiset sekä muut maahanmuuttajakuntalaiset kattoivat viime viikolla Meän Opiston keittiötiloihin kansainvälisen ruokapöydän.

Tarjolla oli sekä syyrialaista että irakilaista ruokaa, lammasta, kanaa, kalaa, erilaisia salaatteja, kasviskääryleitä, riisiä erilaisilla mausteilla sekä tietenkin myös jälkiruokaherkkuja.

Syyriasta vuosi sitten syksyllä Ylitorniolle saapuneet Shaza, Fatima ja Amna kertovat, että ensimmäinen vuosi täällä on mennyt hyvin ja he ovat todella kiitollisia siitä, että saivat tulla Ylitorniolle.

Kaikki naiset opiskelevat Meän Opiston kursseilla Suomen kieltä ja kulttuuria. Koulupäivät ovat heidän mielestään aivan mahtavia.

Amna kertoo olevansa todella iloinen Suomen valkoisesta talvesta ja pakkasestakin. Syyriassa ei ole yleensä lunta, joten lumi on kaikille naisille uusi asia. Kaikki väittävät kuitenkin pitävänsä Suomen talvesta ja lumesta kovasti.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 13.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?