Toimittaja: Kaisu Niska

Liput saapuvat lippufanfaarin soidessa.

YLITORNIO – ”Kaikki rintamat ovat hiljenneet, kaikki aseet ovat vaienneet. Oma maa ja oma kansa voivat nyt syntyä. Olisiko meillä ollut jokin muu tapa saavuttaa kansallemme itsenäisyys?” Ylitornion itsenäisyysjuhlan juontanut Jaana Fiva lausui ja vastasi kysymykseensä, ”ei ollut”.

Fiva kiitti veteraaneja ja lottia todeten, että heidän työnsä maamme hyväksi säilyy aina sydämissämme.

– Maamme on saanut luoda omaa historiaa ja omaa kulttuuria tekemällä työtä, sivistymällä ja pitämällä yllä kansaa aktivoivaa yhdistystoimintaa. Suomi on saanut kehittyä hyvinvointivaltioksi. Siinäkin on tarvittu talvisodan henkeä, niin kuin 80 vuotta sitten. Tietämällä ja tuntemalla sen, että panssarivaunuja vahvempaa on yhteistyön taito, yhteisymmärrys, luottamus toisiimme ja ennenkaikkea ihmisyyden taidot.

Fiva kertoi, että Suomi on maailman parhaita maita, vaikka millä mittarilla mitattuna. Tilastokeskuksen keräämien numerotietojen mukaan Suomi on esimerkiksi maailman paras maa tulla äidiksi ja OECD-maiden kärkimaa koulutuksessa. Tilastokeskuksen mukaan Suomessa on myös tulevaisuuden tarpeisiin parhaiten vastaava koulutus koko maailmassa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 12.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?