Toimittaja: Kaisu Niska

Avointen ovien päivänä mukana olivat palvelupäällikkö Elina Vihelä, Hanna Hukkanen, asiakkuuspäällikkö Pasi Arola, Riikka Keinänen, Sari Riekkola, Emilia Kenttämaa, vastaava ohjaaja Teemu Rossi sekä Janne Paakki.

YLITORNIO – Yksi ODL:n sekä avo- että laitosmuotoisena tarjoamista palveluista on lastensuojelu, jonka palveluja on tarjottu tähän saakka lähinnä Oulun seudulla.

Esimerkiksi Aurora nuortenkoteja on kaksi Kempeleessä, yksi Haukiputaalla ja Oulussa. Nyt Suomen pohjoisin Nuortenkoti Aurora on avannut ovensa Ylitorniolla.

Ylitorniolle avatussa Nuortenkoti Aurorassa on oma yhden hengen huone seitsemälle nuorelle. Näiden lisäksi on yksi samankokoinen asuinhuone kiireellisiä kriisisijoituksia varten.

Alueellinen tarve

ODL:n säätiön asiakkuuspäällikkö Pasi Arola Oulusta sanoo, että säätiön perustehtävä on pohjoissuomalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen ja elinvoimaisuuden tukeminen.

– Lastenhuollon osalta isona asiana täällä oli se, että täältä on viestitty alueellista tarvetta tämäntyyppiselle yksikölle, jolla on psykiatrista hoitotyön osaamista yhdistettynä lastensuojelun kasvatukselliseen osaamiseen.

– Meillä on neljä samankaltaista yksikköä Oulun seudulla, mutta nyt päästään tänne länsipohjaan tekemään tiiviimpää perhetyötä. Tavoitteena on, että lapsi pääsee takaisin kotiin, eli sijoitukset eivät olisi pitkiä.

Arola kertoo, että nuortenkotien toiminnassa lapsia tulee joskus perhesijoituksesta ja toisaalta ehkä myös lähtee nuortenkodista perhesijoitukseen.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 3.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?