Toimittaja: Kaisu Niska

Pronssinen ansiomerkki oli merkin saajille iloinen yllätys. Edessä Erkki Törmänen ja Anita Häggman, takana Marko Hiltunen ja Sari Koivuniemi.

YLITORNIO – Vapaaehtoisen pelastuspalvelun eli Vapepan Ylitornion paikallisosaston nimeksi on päätetty muuttaa Ylitornio-Pellon paikallistoimikunta. Näin pellolaiset kuuluvat nyt samaan paikallisosastoon ylitorniolaisten kanssa.

Vuosikokouksessa tehtiin myös henkilövalintoja vuodeksi 2020–2021. Toimikunnan puheenjohtajaksi ensi kaudelle valittiin Tero Hyttinen ja varapuheenjohtajaksi Timo Uusimaa.

Lappi ”piikkinä lihassa”

SPR:n Lapin piirin valmennuspäällikkö Annikki von Pandy kertoi, että vapepan hälytysryhmien määrä Lapissa jatkaa kasvua. Lapin alueella on jo 128 hälytysryhmää ja hälytettävien vapaaehtoisten määrä 2300–2400 henkeä.

– Me ollaan valtakunnallisesti piikki lihassa, von Pandy ilmoitti.

OHTO-hälytysjärjestelmään on kirjautunut 1477 hälytettävää, millä lappilaiset ovat valtakunnallisesti kakkosena heti Pohjanmaan jälkeen. Eroa on vain noin sadan hengen verran.

Von Pandy kertoi, että myös ainakin viisi kylä- tai muuta yhdistystä on esittänyt toivomuksen mukaan pääsemisestä ja vapepa-koulutuksesta, mutta enää tälle kaudelle ei ole aikaa koulutuksien järjestämiseen.

– Viime toukokuussa koulutettiin Vapepan johtajia Miekojärvellä ja Lappi sai silloin 13 uutta Vapepa-johtajaa.

Kaiken kaikkiaan Vapepan koulutuksiin on tänä vuonna osallistunut yli 2000 henkeä.

Tulevalle vuodelle kokouksessa suunniteltiin ainakin taajamaetsintä- sekä ensihuollon koulutusta. Taajamakoulutuksen ajankohdaksi päätettiin 15. helmikuuta, jolloin samanlainen koulutus voidaan järjestää useamman paikallisosaston alueella. Ensihuollon koulutusta suunniteltiin alustavasti syyskuulle.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?