Toimittaja: Kaisu Niska

Tyynelässä muisteltiin talvisodan raskaita aikoja musiikin ja näytelmän keinoin. Juhlan oli järjestänyt Pekanpään Maa- ja kotitalousseura ry.

Juhlan aloitti seuran ja pekanpääläisten toimeenpanevana moottorina vuodesta toiseen jaksava Anni Korpi, joka kertoi veljensä kirjoittamasta muistiinpanosta.

– Hän on kirjoittanut tähän, neljäs ensimmäistä kolmekymmentäyheksän hän astuu palvelukseen, yheksästoista kolmatta neljäkymmentä hän tullee takasin kotia. Ei tullu. Eihän silloin 21-vuotias nuori mies tieny, mitenkä tullee käyhmään.

– Sataviisi kunnian päivää, ne on päivät jotka on meitä puhutellu ja toivoma, että teitä yleisöä myös puhuttellee. Siksi olema järjestänheet tämän juhlan, Anni Korpi totesi.

Ylitornion Mieslaulajat lauloi Sillanpään marssilaulun, ja sen jälkeen jatkettiin näytelmällä, joka kuljetti yleisön talvisodan alkuhetkistä ja liikekannallepanosta evakkojen saapumiseen ja aina siihen hetkeen, kun kylän sodassa kaatuneet sankarivainajat siunattiin.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?