Toimittaja: Pasi Romakkaniemi

Meklarina toiminut Leo Pantsar huudatti juhlaväkeä kauppaamalla hirvenlihaa.

KONTTAJÄRVI – Metsästysseura Erä-Kairan peijaisia vietettiin tänä vuonna Konttajärven nuorisoseuran talolla tavallistakin juhlavammissa merkeissä. Syy juhlapeijaisiin on seuran iässä: Yhdistyksen perustamisesta tuli keväällä jo 50 vuotta, joten hyvällä syyllä voidaan puhua täyden iän saavuttaneesta metsästysseurasta.

Juhlan pääpuhujaksi oli saatu metsästyspolitiikan raskaan sarjan päättäjä, torniolainen Erkki Huhta. Hänellä on takanaan vuosien toiminta entisen riistanhoitopiirin, nykyisen alueellisen riistanhoitoneuvoston puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän toimii Suomen riistakeskuksen hallituksen varapuheenjohtajana.

Huhta onnitteli juhlivaa seuraa ja totesi sen hoitaneen esimerkillisen hyvin niin alueensa hirvikannan naaraita kuin seuran jäsennaaraitakin. Hänen mukaansa tämän todistaa se, että metsästysseura, jossa jo vuosia on toiminut nainen puheenjohtajana, on ainakin Lapissa ja varmasti koko valtakunnassa harvinaisuus. Huhta kehotti yhdistystä pitämään naaraistaan huolta jatkossakin.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehden sivulta 8.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?