Toimittaja: Kaisu Niska

Vapaa-aikajohtaja Laura Kantomaa kävi kertomassa lukiolaisille siitä, miten nuoret voivat vaikuttaa yhteiskunnallisesti.

YLITORNIO – Marraskuun ensimmäisellä viikolla vietettiin kouluissa politiikkaviikkoa, joka on valtakunnallinen yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko nuorille. Ylitornion kunnan vapaa-aikajohtaja Laura Kantomaa kävi viikolla Ylitornion Yhteiskoulun lukiolla puhumassa aiheesta ”nuoret ja vaikuttaminen”.

Omasta vaikuttajahistoriastaan Kantomaa kertoi, että hän on ollut jo yläasteella tosi kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, mutta silloin hänellä ei juuri ollut tiedossa asioita, mihin voisi vaikuttaa – paitsi omaan itseensä liittyvät asiat lähinnä kotona. Vaikuttamismahdollisuuksia alkoi löytyä, kun hän meni meni lukioon Rovaniemelle.

– Siinä vaiheessa heräsi vahvasti se, että haluan itsekin olla mukana vaikuttamassa ja osallistumassa asioihin. En kuitenkaan heti löytänyt omaa foorumia, miten olla mukana. Ylitorniolla ei toiminut nuorisovaltuustoa ainakaan silloin.

Lukion jälkeen Kantomaa pääsi Oulun yliopistoon lukemaan historiaa. Oli hienoa päästä opiskelemaan ainetta, jota halusi opiskella, mutta isompana asiana tuli kuitenkin Oulun yliopiston yliopisto- ja opiskelijayhteisö.

– Siellä toimii valtava määrä kaikenlaisia järjestöjä ja muuta toimintaa, mihin voi osallistua. Siihen hurahdin ihan täysillä mukaan. Kaikenlainen osallistuminen, yhteisöllisyys ja vaikuttaminen asioihin oli siellä tosi helppoa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?