Toimittaja: Kari Kaulanen

Luken tutkija Atso Romakkaniemi tarjosi jokiseuran kokousväelle rautaisannoksen ajankohtaista tietoa vaelluskalojen tilanteesta.

PELLO – Ennen Tornio-Muoniojokiseuran vuosikokouksen alkua lauantaina 24.2. ei suinkaan puhuttu lohesta, vaan Iivo Niskasen kultahiihdosta. Mutta kun asiaan päästiin, sitä riitti lähes kolmeksi tunniksi.

Aluksi Jokiseuran puheenjohtaja Kalervo Aska listasi lyhyesti seuran tekemisiä ja saavutuksia, jotka eivät ole vähäiset. Hän esitteli myös jokiseuran uudet kotisivut (jokiseura.fi), joilta löytyy muun muassa kattava arkisto yhdistyksen lausunnoista ja muista kannanotoista.

Hän kertoi esimerkkinä, kuinka jokiseura kirjelmöi vuonna 2011 englanniksi EU:n kalastuskomissaarille vaatien kalastuksen pysäyttämistä Itämeren pääaltaalla. Kirje koettiin ilmeisen merkityksellisenä koska siitä oli tehty suomennos eduskunnassa. Kalastusta ei pysäytetty, mutta seuraavana vuonna kalastuskiintiötä pienennettiin 51 prosentilla.

– Itämeren pääaltaan kalastuksen sääntely on Tornionjoen kannalta ratkaisevin asia, Aska painotti.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 8.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?