Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Yleisö sai eläytyä ohjelman aikana myös musiikillisiin pienoisnäytelmiin.

RUOTSIN PELLO – Kuoronjohtaja Noemi Lehkosen aurinkoinen persoona avasi Revontulet-naiskuoron konsertin ravintola Tornedalens Pärlassa viime sunnuntaina. Kuten taivaantulien liike talvisen taivaankannen alla, myös kuoron ohjelma soljui tunnelmasta toiseen ja muodosti kotilämpöisiä kaaria iloista, suruista ja onnenmuruista.

– Halusin esitykseen kuorollemme sopivia, monentyyppisiä a cappella -lauluja sekä vähän teatteriakin laulun oheen, Lehkonen kertoo.

Lauluja esitettiin suomeksi, ruotsiksi ja venäjäksi. Musiikki ei tunne ihmisten, kielten ja maiden rajoja. Se on rajat ylittävää ja ihmisiä yhdistävää.

Kaunis mennyt maailma

Kansanlaulut kertoivat ihmisten arjesta, rakkaudesta ja kaipuusta. Luonto ja ihmisen suhde siihen olivat niissä myös usein aiheena ja samalla metaforina ihmiselämän suurille kysymyksille. Tästä hyvä esimerkkinä kuultiin ukrainalainen, kansansävelmän tyyppinen Kristallilähde, joka suomeksi tunnetaan paremmin nimellä Hiljainen tienoo.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 10.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?