Toimittaja: Kaisu Niska

Kunnanjohtaja Tapani Melaluoto kertoi oman näkemyksensä Micael Blomsterin alustuksen jälkeen.

YLITORNIO – Kun tilaisuuden puheenaiheena on oman kotiseudun kehittäminen, voisi ajatella, että osanottajia on pilvin pimein. Aivan niin ei kuitenkaan ollut, kun Ylitornion kunnantalolla kokoonnuttiin keskustelemaan aiheesta ”Ylitornio eläväksi”: osanottajia oli kolmisenkymmentä henkeä.

Keskustelukin oli melko hiljaista, minkä tilaisuuden alustaja Micael Blomster välillä totesikin. Olisiko kuitenkin niin, että vaikeneminen on myöntymisen merkki ja läsnäolijat olivat tyytyväisiä suunnitelmiin?

Blomster kertoi aluksi hieman itsestään, muun muassa sen, että oli pari vuotta sitten mukana perustamassa Aavasaksa Golf -yhdistystä. Golf on laji, jonka harrastajat liikkuvat ympäri maailmaa pelatakseen erilaisilla kentillä, greeneillä, ja harrastajien määrä lisääntyy.

Tämä on ollut lähtökohtana ajatukselle, että Ylitorniolle voisi rakentaa Niuron alueelle matkailu-, liikunta- ja vapaa-ajan keskuksen. Se sisältäisi pysäköintipaikat matkailuautoille ja -vaunuille, kahvila-ravintolan ja ehkä terassin, sekä erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia alkaen yhdeksänreikäisestä golfkentästä.

– Tämän päivän turisti vaatii aktiviteetteja koko ajan. Ylitorniolle tarvitaan virikkeellinen ympäristö, joka houkuttelee matkailijoita pysähtymään ja yöpymään kuntakeskuksessa, Blomster totesi.

– Me jotka asumme täällä, emme ymmärrä sitä, kuinka kaunista täällä on.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?