Toimittaja: Kaisu Niska

Kunnan kotihoidon palveluista olivat kertomassa avopalveluohjaaja Hanna Isto ja fysioterapeutti Mari Mäki. Asioista kyselemässä Erkki Törmänen.

YLITORNIO – Ikääntyville ja erityispalveluita tarvitseville tarkoitettu infopäivä keräsi paikalle runsaasti eri alojen palveluiden ja tuotteiden tarjoajia, järjestöjä sekä julkisen sektorin toimijoita. Varsinaista yleisöä tilaisuudessa olisi voinut olla enemmänkin – auditoriossa oli tietoiskujen aikaan noin 50–60 henkeä – mutta perusturvajohtaja Eeva Leukumaa arveli, että paikalle tulivat ne, jotka tietoa kaipasivat.

Leukumaa piti tietoiskun Ylitornion kunnan tarjoamista peruspalveluista. Hän korosti sitä, että liikkeelle lähdetään aina palvelutarpeen arvioinnista.

– Joskus tullaan kysymään, mitä palveluja teillä on tarjota. Vastaan siihen kysymällä, missä asioissa teillä on ongelmia ja vaikeuksia selvitä, missä tarvitaan apua. Sitten aletaan miettiä sitä, millä palvelulla tulisi autetuksi, Leukumaa sanoi.

Tukipalvelut ovat kiinteähintaisia ja hinnasto on näkyvillä kunnan kotisivuilla. Hinta on kaikille sama.

Säännöllisen kotihoidon asiakasmaksuun vaikuttavat perhekoko, talouden tulot sekä palvelun määrä. Kotihoidon palveluun voi saada myös palvelusetelin, jonka enimmäisarvo on 29 euroa.

– Palvelusetelin arvon pystyy laskettamaan omien tulojensa perusteella, Leukumaa kertoi.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 22.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?