Toimittaja: Minna Siilasvuo

Martta eli Lapin Marttojen erikoisneuvoja Anna-Liisa Tikkanen on vauhdissa. Onko kukaan kuullut, että kahvia selvitetään kalansuomuilla?

YLITORNIO – ”Vankilakurssit ovat niin mukavia, etten anna niitä kenellekään”, Lapin Marttojen erikoisneuvoja Anna-Liisa Tikkanen – tuttujen kesken vain Martta – heläyttää ja neuvoo Sakelle, missä järjestyksessä mustikkapiirakan ainekset kannattaa sekoittaa.

– Tämä näyttää ihan kaurapuurolta, Sakke arvioi tekemäänsä taikinaa.

Sakke on ensimmäistä kertaa marttojen kurssilla, mutta Timi on osallistunut kursseille aiemminkin. Ilmankos salaatin pilkkominen ja sommittelu kauniiksi asetelmaksi onnistuu näppärästi. Ei tosin ihan ilman jupinoita.

– Minä ajattelen ruokaa nälän kannalta.

Martta on toista mieltä:

– Ruuanlaitto on taidetta!

Listalla kasvisruokaa

Kaksipäiväisen kurssin kokit loihtivat yhteiselle aterialle härkäpapupyöryköitä, chilistä jogurttikastiketta, perunoita, salaattia, pehmeitä perunarieskoja, yrttihummusta ja jälkiruuaksi Äidin helppoa marjapiirakkaa vaniljakastikkeen kera.

Esko tunnustaa olevansa perso makealle, ja leipovansa parin viikon välein pullaa ja kakkuja. Nyt hän on saanut tehtäväkseen pehmeät perunarieskat, jotka valmistuvat asiantuntevin ottein.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 9.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?