Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Kari Pasma, Asko Saukkoriipi ja Jorma Juopperi seisovat tulevan aulatilan ja ruokasalin edustalla.

PELLO – Rakennuksen perustukset, välipohjarakenteet ja ensimmäisen kerroksen elementit ovat paikoillaan. Toisen kerroksen rakenteita on alettu pystyttää.Tällä hetkellä rakennusaikataulussa on pieni poikkeama. Uusi varhaiskasvatus- ja koulurakennus on tarkoitus ottaa käyttöön ensi vuoden lokakuussa.

– Yhteistyö rakentajan kanssa on sujunut hyvin, Pellon kunnan projektipäällikkö Kari Pasma kiittelee.

Kiinteähintainen urakka

Kunta on tehnyt pääurakoitsijana toimivan Lapin Teollisuusrakennus Oy:n, LTR, kanssa niin sanotun KVR-urakan eli urakan kokonaisvastuurakentamisesta. Näin ollen LTR vastaa myös urakan suunnittelusta sen toteutuksen ohella.

– Me otamme valmiin rakennuksen vastaan. Tämä on laajempi kuin avaimet käteen -sopimus, sillä siinä on mukana suunnittelukin, Pellon tekninen johtaja Esa Kassinen kertoo.

Tulevan rakennuksen omistaa ja sen rakentamisen rahoittaa Kuntarahoitus Oyj. Pellon kunta on solminut rakennuksen käytöstä 20 vuoden leasing-sopimuksen Kuntarahoitus Oyj:n kanssa. Sopimukseen sisältyy optio lisävuosista.

Rakennuksen bruttoneliöt ovat 4071, jolloin mukaan on laskettu esimerkiksi konehuone. Kerrosneliöitä siihen tulee 3900.

– Jokaiselle kuntalaiselle reilu neliö, rakennusmies Asko Saukkoriipi veistelee.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?