Toimittaja: Kari Kaulanen

Markus Satta näyttää Eila Havelalle, miten keila saatetaan radalle. Toini Autto katsoo mallia.

PELLO – Tai eihän se enää mikään koulu ole, vaan paremminkin monitoimitalo.

Yksi talon uutuuksista on viime vuonna käyttöön otettu, neliratainen keilahalli, Väyläkeila. Se sijaitsee toisessa kerroksessa, tilassa, jossa aiemmin oli liikunta- ja juhlasali. Se on ehtinyt palvella myös paikallisten teatterinharrastajien harjoittelu- ja esityspaikkana.

Sisään tultaessa ennen varsinaista keilailualuetta on kahvio, jossa vastaanotetaan myös ratamaksut. Sen kulmauksessa on kenkähyllystö, josta jokainen voi valita jalkoihinsa vaaleapohjaiset kengät, ellei itsellä satu sellaisia olemaan. Kengissä on helpottava ja nopeuttava tarrakiinnitys.

Eiku heittämään

Itse keilailualue sijaitsee hieman korkeammalla. Se on vaaleasävyinen ja valoisa. Jokaisen radan yläpuolella on näyttö, jolla näkyvät radalla keilaavien nimet ja reaaliaikaiset tulokset.

Erivärisiä ja -painoisia palloja on kymmenittäin. Niistä keilaaja valitsee itselleen sopivan. Valinnassa väriä tärkeämpi kriteeri lienee paino.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 8.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?