Toimittaja: Minna Siilasvuo

Etelä-Portimojärven kyläyhdistyksen puheenjohtaja Rauha Turunen otti vastaan  Vuoden kyläteko -palkinnon.

MELLAJÄRVI – Ylitornion Kyläpuulaaki kokoontui viime viikolla Mellajärven kylätalolla, jossa Markku Kangas esitteli aluksi kyläyhdistyksen – tarkkaan sanoen Mellakairan kyläyhdistyksen – toimintaa.

– Vuonna 1994 tilattiin ensimmäiset elementit kylätaloon. Toimintaa on ollut aiemminkin, mutta silloin on kokoonnuttu kyläläisten kodeissa. Silloin alettiin miettiä, että pitäisi olla oma talo.

Melkein jokaisesta talosta lahjoitettiin 5000 markkaa kylätalon rakentamiseen, ja totisesti sitä tehtiinkin. Melkein kuin Iisakin kirkkoa.

– Aluksi meillä oli kova vauhti päällä, mutta kun kylä on pieni ja väkeä vähän, vauhti hiipui vähitellen. Meni melkein kymmenen vuotta ennen kuin kylätalon avajaisia juhlittiin vuonna 2003.

Kun kului toiset kymmenen vuotta, talo alkoi tuntua pieneltä ja siihen päätettiin tehdä laajennus, tällä kertaa Leader-rahoituksen turvin. Kyläyhdistys on talkoillut myös pitkospuut kylän komistukselle, Kuningaspetäjälle, ja viime syksynä kylätalolta raivattiin näkymä järvelle.

– Homma pyörii sillä lailla, että yritetään pitää talo lämpimänä. Nuoria hevosharrastajia varten on tehty esterata Nuoriso-Leaderilla, omilla rahoilla ja talkootyöllä. Samalla saatiin nuoriakin talkoilemaan, kun oli hyvä syy talkoilla.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 13.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?