Toimittaja: Pirjo Satta

Torniosta kotoisin oleva Raimo Johansson vei voiton Chikkan kanssa. Oikella Pirjo Appelgren Hiti-Hevin kanssa ja vasemmalla kolmanneksi tulleet Heikki Niemelin Peijakkaan Muksan kanssa.

YLITORNIO – Viime viikonloppuna valittiin ensimmäistä kertaa Ylitornion maisemissa Pohjan Lohkon edustajat linnunhaukun jokavuotiseen Suomen mestaruuskilpailuun. Kekon Erä sai kunnian toimia tapahtuman järjestäjinä ja innokkuus olikin hyvin tarttuvaa. Puuhamiehinä toimivat Mika Pajarin lisäksi Petri Ollikkala, Timo Keisu, Kari Väystäjä, Jukka Koivisto ja Asko Hokkanen.

Täällä järjestetty lohkokoe on toiseksi korkein arvoasteikolla Suomessa ja siihen oli pitänyt hakea jo viime vuoden puolella. Itse asiassa tällaisia kokeita on pidetty jo 1950-luvulta asti, mutta ensimmäistä kertaa tosiaan ruskamaisemissamme. Pohjan lohkoon kuuluvat Lapin, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kennelpiirit.

– Oli ilahduttavaa huomata seuroilta kysyessämme, kuinka jokainen oli todella myönteinen luvan antamisessa maiden käytössä. Heistä oli vain mukavaa, että niitä käytetään. Kiitos heille siitä. Kummallekin päivälle arvottiin omat maat ja käytimme valtion sekä näitä seurojen maita, Ylitornion ainoa palkintotuomari- ja ylituomari Mika Pajari valotti.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?