Toimittaja: Kaisu Määttä

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Reeta Laitinen ja kunnanjohtaja Tapani Melaluoto lahjoittivat maakuntajohtaja Mika Riipille oman paikkakunnan työtä olevan kuksan.

YLITORNIO – Ylitornion kunnanvaltuuston historiallinen ensimmäinen kokous pidettiin sata vuotta sitten 4.1.1918. Sitä juhlistaen kunnassa pidettiin nyt juhlakokous, jossa oli mukana myös maakuntajohtaja Mika Riipi. Kunnanjohtaja Tapani Melaluoto sai kunnian lukea tuo sata vuotta sitten pidetyn ensimmäisen kokouksen pöytäkirjan.

Pöytäkirjan sanamuodot herättivät hymynkareita, samoin kuin se, että kokouksesta syytä ilmoittamatta poissaolleet henkilöt oli vapautettu ”tällä kertaa” sakosta. Samoin hymyilytti se, että kunnan julkinen ilmoitustaulu oli Alkkulan kylässä Jurvan talon seinällä olevassa ilmoituskaapissa.

– Toteamme kokouksen pöytäkirjan julki luetuksi, puheenjohtaja Reeta Laitinen ilmoitti, kun sata vuotta sitten tehty pöytäkirja oli luettu.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?