Toimittaja: Anne-Maria Vainionpää

Anne Kiviniemi odottaa apteekin pääsyä valoisampiin tiloihin, joita vielä viimeistellään kuumeisesti.

PELLO – Apteekki on yksi osa toimivaa terveyden- ja sairaudenhoitoa ja sellaisenaan pienen kunnan yksi tukipylväistä. Pellon apteekki on palvellut pitkään nykyisellä paikallaan E8-tien välittömässä läheisyydessä. Kuun vaihteessa se muuttaa uusiin tiloihin Kauppatielle.

– Olimme hyvin tyytyväisiä vanhaan sijaintiin ja toimitiloihin. Sisäilman aiheut-
tamien haasteiden vuoksi jouduimme kuitenkin etsimään uudet toimitilat, apteekkari Anne Kiviniemi pahoittelee.

Asiakas edellä

Apteekit ovat muuttuneet viimeisen 20 vuoden aikana. Aikaisempi painopiste sairauksien hoidosta on vaihtunut terveyden vaalimiseen ja sairauksien ennaltaehkäisyyn. Asiakas on noussut keskiöön.

– Asiakaslähtöisyys on tärkein toimintaamme ohjaava arvo. Haluamme olla helposti lähestyttävä ja palveleva apteekki, Kiviniemi painottaa.

Toisin kuin netti- ja puhelinmyynnissä apteekissa asiakas saa halutessaan aina farmaseuttista asiantuntemusta ja ohjausta. Kiviniemi on omassa työssään havainnut, kuinka vaikeaa erityisesti varttuneempien ihmisten on päästä eroon puhelimessa tehdyistä lisäravinnetilauksista.

– Vanhuksille myydään hintavia lisäravinteita. Yksikin asiakas tuli hädissään apteekkiin, kun ei tiennyt, miten puhelintilauksesta pääsee eroon. Etsimme hänelle puhelinnumeron, mihin hän voi olla yhteydessä asian tiimoilta.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?