Toimittaja: Pasi Romakkaniemi

Emilia Syväniemi ja Jonna Rautio opiskelevat Pellon lukiossa ja ruokailevat ravintokeskuksessa viitenä päivänä viikossa. Tyttöjen mielestä lähiruokapäivä on mainio tapa nostaa lähiruuan arvostusta ja tukea paikallisia yrittäjiä.

PELLO – Lähiruuan suosiminen ei ole mikään uusi ajatus, mutta laitoskeittiössä usein käytännössä vaikeasti toteutettava ja kalliskin idea. Pellon kunta on nyt kuitenkin tarttunut Lapin liiton heittämään haasteeseen ja tarjoaa jatkossa kuuden viikon ruokalistassaan yhden lähiruokapäivän, jolloin ruokana on paikallista kalaa tai lihaa.

– Tänään valmistimme Miekojärven hauesta haukimureketta yhdessä Jarhoisen kylässä kasvatetun perunan kanssa. Kuuden viikon päästä tarjolla on todennäköisesti poroa ja puikulapotut ovat myös suunnitelmissa, Pellon ravintokeskuksen palveluesimies Sari Jurva kertoo.

– Jo aikaisemmin olemme siirtyneet käyttämään lähellä tuotettua leipää. Heinäkuun alusta asti leipää on toimitettu Lapin Leipomosta ja Sammalvaaran leipomon tuotteita olemme käyttäneet jo vuosia. Kananmunat saamme Ylitorniolta, Kuivakankaalta.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 8.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?