Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Pellon yläkoulun ja lukion uusi rehtori Pasi Jolanki kertoi nuorille oman uratarinansa varsin hauskasti ja mukaansa tempaavasti.

PELLO – Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston sekä Kolarin, Muonion, Pellon ja Ylitornion lukioiden yhteishankkeessa on kehitetty työkaluja uraohjaukseen ja autettu opiskelijoita löytämään yksilöllinen opintopolkunsa.

Viime viikolla pellolaisia lukiolaisia rohkaistiin tutustumaan lappilaiseen korkeakoulutarjontaan uratarinoiden ja työpajojen avulla.

LUKKO-hankkeessa lukiolaisille etsitään vaihtoehtoisia väyliä korkeakouluihin, ja samalla tiivistetään lukioiden ja korkeakoulujen yhteistyötä. Kaksivuotinen hanke päättyy vuoden lopussa, mutta sen luomat käytönnöt jatkuvat, ja niitä kehitetään edelleen.

– Lukiolain muutos tiivisti lukioiden ja korkeakoulujen välistä yhteistyötä. Vuosien saatossa korkeakouluopinnoista tulee osa lukio-opintoja, Lapin ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Niina Riihiniemi kertoo.

Uusien käytänteiden kautta lukiolaiset saavat tutustua korkeakouluopintoihin ja eri aloihin sekä löytää tuetusti itseään kiinnostava ala.

– Onhan hankkeessa kyse myös aluekehityksestä. Seudun lukiolaiset saavat nähdä, mitä jatkokoulutusmahdollisuuksia omalla alueella on tarjolla.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehden sivulta 12.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?