Toimittaja: Pirjo Satta

Tiina Räsänen ja Petri Hervanto aloittavat lokakuussa kymmenen paikkakunnan Sinitaivas-kiertueen, jonka pohjoisimpana konserttipaikkakuntana on Oulu.

YLITORNIO – Kuluneena kesänä Ylitorniolla oli enemmän tapahtumia kuin moneen vuoteen. Vanhoja perinteitä elvytettiin ja uusia luotiin. Elävä Aavasaksa ry:n tarkoituksena onkin edistää Aavasaksan alueen kehittämistä ja matkailua.

Tämän vuoden toukokuussa perustettu yhdistys järjesti tapahtumia Aavasaksan aurinkolavalla ja Kruununäyttämöllä. Yhdistyksen puheenjohtaja Petri Juvani oli viime viikon lauantaina Aavasaksan aurinkolavalla pidetyssä venetsialaisissa tyytyväinen mies.

– Tämä kesä on täyttänyt kaikki odotukset. Voitolle emme ole päässeet, mutta kulut on saatu katettua. Me olemme saaneet avustuksia yrittäjiltä, sponsoritukea ja kunta avusti aurinkolavan remontissa. Kannatusjäseniä on myös paljon. Talvella on tavoitteena järjestää tapahtumia lisäksi laskettelurinteillä. Tänä kesänä aurinkolavalla on vielä lauantaina 31.8. iso kirpputori, minne on tulossa kolmisenkymmentä pöytää.

– Ensi kesän suunnitelmia on jo tehty. Ennen juhannusta pidetään ensimmäiset tanssit ja totta kai Aavasaksan juhannus järjestetään. Sinne myytiin tänä vuonna 600 lippua. Aavasaksan 920 neliömetrin suuruinen aurinkolava on kooltaan Lapin läänin suurin tanssilava. Muutakin toimintaa on ja syksyllä tietenkin venetsialaiset.

Lue lisää Meän Tornionlaakso sivulta 10.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?