Toimittaja: Minna Siilasvuo

Menestys ensimmäisessä puukkokilpailussa yllätti Heikki Jolman iloisesti. Nyt rima osallistumiseen on entistä korkeammalla.

JOLMANPÄÄ – Kerran vuodessa Etelä-Ruotsissa, Ludvikassa, järjestetään Pohjoismaiden suurin puukkotapahtuma. Tapahtumassa on tietysti myös puukkokilpailu, jossa ratkotaan Pohjoismaiden mestaruudet. Kilpailussa on erilaisia sarjoja erilaisille puukoille ja tekijöille.

– Avoin sarja on nimensä mukaisesti avoin kaikille puukkoharrastajille – paitsi niille, jotka ovat kertaalleen voittaneet sen. Voiton jälkeen voi osallistua enää mestarisarjoihin, puukkoharrastaja Heikki Jolma kertoo.

Heikki on suunnitellut puukkokilpailuun osallistumista muutaman vuoden ajan, mutta uskallus on loppunut aina kesken. Tänäkin vuonna puukko olisi jäänyt lähettämättä – tosin vesivahingon aiheuttamien kiireitten takia – ellei Heikin oppi-isä Sixten Keisu olisi tullut hakemaan puukkoa viimeisenä mahdollisena päivänä ja lähettänyt sitä oman puukkonsa mukana.

Heikki antoi puukkonsa pamppailevin sydämin Sixtenin matkaan, mutta kannatti uskoa opettajan sanaa: puukko voitti puolisarvipuukkojen avoimen luokan.

– Vasta minua jännittää, sillä jos ensi vuonna osallistun, joudun kilpailemaan Sixtenin kanssa, ja hän on voittanut 

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?