Toimittaja: Minna Siilasvuo

Professori Marja Tuominen kertoi mielen hiljaisesta jälleenrakennuksesta Kirja kylässä -tapahtumassa. Kuulijoita riitti kahteen huoneeseen ja käytävällekin. Kuvassa puoliso Juhani Tuominen.

MELTOSJÄRVI – Tornionlaaksossa harrastetaan kulttuuria monin tavoin. Erilaiset konsertit, näyttelyt ja teatteriesitykset ovat kesän mittaan houkutelleet ihmisiä tutustumaan lähialueen kulttuuritarjontaan.

Esittävien taiteiden tulvassa ei ole unohdettu myöskään kirjallisuutta. Annikki Kariniemi -kirjallisuusviikko päättyi runsaan viikon takaiseen Hattujuhlaan – tai ainakin melkein. Viime lauantaina Meltosjärvellä järjestetty Kirja kylässä -tapahtuma oli juhlaviikon ”kerta kiellon päälle” -lopetus.

Marja ja Lasse Tuominen olivat järjestäneet Yrttitarhan teetuvalle tutunoloisen ja kiinnostavan kattauksen kirjojen maailmasta. Tarjolla oli uusia ja vanhoja kirjoja, ja päivän kohokohtana Marjan täyskaiman, Lapin yliopiston kulttuurihistorian professorin Marja Tuomisen esitelmä aiheesta Lappi palaa sodasta – Mielen hiljainen jälleenrakennus.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 9.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?