Toimittaja: Pirjo Satta

Näitä aarteita kelpaa tuoda näytille.

YLITORNIO – Viimevuotinen kauppiaiden järjestämä Elon Etkot saivat jatkoa Pärinäperjantain merkeissä viime perjantaina ihanan aurinkoisessa säässä. Muutama turistikin kurkisti auton ikkunasta ohikulkumatkallaan muutama kysymys huulillaan. Niin, tulihan heiltä hymykin. Mikä ettei, tällainen kylätapahtuma tuo yhteen ystäviä ja tuttuja kyliltä eri tuulen suunnasta.

LoisteMarin edessä tapahtunut huutokauppa sai paikalle mukavan määrän huutajia ja kauppiaiden lahjoittamat tavarat saivat uuden omistajansa. Bilebändi #potkuri esitti lauluja uusin sovituksin, ja hyvältähän se kuulosti. Toinen bändin naisjäsenistä on Ylitornion oma tyttö Laura Saloniemi, Sini Kursu ja Tuomo Huhtanen ovat puolestaan Torniosta. Lauluntaitajamme Hanna Utunen laulatti yleisöä yhteislauluin.

Oman värinsä tapahtumaan toi vanhojen autojen, moottoripyörien ja mopojen esittely torilla. Pärinäperjantaissa käyneet saivat äänestää mieleisintä autoa tänäkin vuonna ja voiton vei Leila Harilan omistama valkoinen aarre.

Ruotsin cruising-autojen tuloa odotettiin kovasti ja odotus palkittiin, kun toinen toistaan upeampaa autoa kaarsi pihalle. Matias Jaako totesi lennosta, että oli hienoa ajaa Suomeen. Liikkeissä aisti selkeästi nostalgisen 1950-luvun henkeä, kun henkilökunta oli pukeutunut sen ajan vaatteisiin punahuulineen. Näimme toinen toistaan upeampia ja rohkeita heittäytyjiä.

Kävijät saivat äänestää myös heidän keskuudestaan parhainta ja äänestäjät tykästyivät Ullan Kaupan glamournaisten tyyliin.

Lindqvistin perheen uusi koti

Janita ja Tobias Lindqvist muuttivat lastensa Maxin, Nikon, Evan, Ellan ja Emman kanssa heinäkuun alussa Kuivakankaalle kaksikielisestä Kristiinankaupungista. Kestilässä syntynyt ja Pulkkilassa lapsuutensa asunut Janita on kiinnostunut Lapista ja Kristiinankaupungin Skaftungista kotoisin olevaa Tobiasta kiehtoo lähellä oleva Ruotsin puoli.

– Kun ajoimme tännepäin muuttokuormia tuodessamme, tuntui sellainen positiivinen lataus. Me tarvitsimme elämänmuutosta ja Ylitornio tuntui mukavalta paikalta. Olemme iloisesti yllättyneitä, kuinka ystävällisesti ihmiset ovat ottaneet meidät vastaan. Ei ole kaduttanut vielä päivääkään, hyvä tunne on kyllä tästä ratkaisusta.

Max, Niko, Eva, Ella ja Emma muuttivat myös mielellään rauhalliseen maalaismaisemaan. He tykkäävät, kun Ainiovaaran koulun pihalla on suuri leikkikenttä. Lapset ovat lisäksi mielissään, kun Ylitornio on niin lähellä Ruotsia.

Pojat odottavat kovasti tutustumista uusiin kavereihin ja pikku vinkkinä, Maxin ja Nikon lempiharrastus on Playstation. Maxin lähtiessä syksyllä Kaulinrannan kouluun ja uusien kavereiden myötä ei mene aikaakaan, kun lapset puhuvat hoon päälle. Meän murre on vain niin jotenkin tarttuvaa..

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?