Toimittaja: Kari Kaulanen

25 000 kruunun stipendi tukee Alina Vuokilan opiskelua ja urheilu-uraa. 

NEISTENKANGAS – Pellon Neistenkankaan Folkalla eli Folkets Husilla vietettiin lauantaina paikallisen urheiluseuran, Pello IF:n juhlaa. Sen yhteydessä Allan Lehto jakoi Britta ja Allan Lehdon stipendirahastosta 150 000 kruunua (noin 14 220 euroa) stipendeinä eri tavalla ansioituneille tahoille.

Aivan aluksi Allan kutsui kuitenkin lavalle Harry Ylisaukko-ojan, joka Noemi Lehkosen säestyksellä lauloi kappaleet Prinsessa Armada ja Kaunis Veera.

”Kulttuuri vahvistaa kehitystä”

Allan Lehto on kulttuurin – ja urheilun – ystävä. Ensimmäisen 15 000 kruunun stipendin hän ojensikin urheiluseura Jar-Ka IF:lle jotta se voi toteuttaa 11-kilometrisen Jopparipolun kunnostuksen yhdessä suomalaisten kanssa.

Toisen saman kokoisen summan sai Olkamangin kyläyhdistys, joka aikoo hankkia kylätaloonsa ilmalämpöpumpun.

Myös Pellon musiikkiopiston tukiyhdistys sai 15 000 kruunun stipendin. Perusteluissa kerrotaan, että opiskelijat maksavat itse vuosimaksut, matkat ja instrumentit.

Tukiyhdistys pyrkii mahdollistamaan lahjakkaiden ja musikaalisten lasten ja nuorten opiskelun musiikkiopistossa heidän taustoistaan riippumatta.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?