Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Kaarina Heikka olivat pukeutunut juhlaan Tornionlaakson pukuun. Paavo Heikalla oli yllään Ylitornion liivi.

ALKKULA – Kesä oli kauneimmillaan ylitorniolaisten ja kauempaakin saapuvien kokoontuessa perinteiseen kotiseutujuhlaan Niuron pihapiiriin viime sunnuntaina. Kunnan vapaa-aikatoimi ja paikallinen museo- ja kotiseutuyhdistys kutsuivat yleisöä yhteiseen juhlaan Väylän rannalle.

Suomen lippu liehui leppeässä tuulessa. Siellä täällä juhlavieraiden yllä oli alueen kansallispukuja. Harmonikka soi. Päärakennuksesta tulvi lohikeiton tuoksu. Kutsu pysähtyä hetkeksi miettimään omia juuriaan oli vahva.

– Ihmisen on tärkeää tuntea juurensa, tietää mistä on kotoisin, Ylitornion museo ja kotiseutuyhdistyksen perustajajäsen Marjatta Järvinen painotti puheessaan kotiseuturakkauden merkitystä.

Katsauksia eiliseen

Järvinen loi esityksessään katsauksen Ylitornion museo- ja kotiseutuyhdistyksen monikymmenvuotiseen taipaleeseen. Yhdistys saa juhlia parin vuoden päästä 40-vuotista taivaltaan seudun museo- ja kotiseututyön hyväksi.

Yhdistyksen päätavoitteeksi oli aikoinaan määritelty museon saaminen kuntaan. Se on hienosti täyttynyt Niuronkin kauniissa kokonaisuudessa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?